Verpest de mythe van het ‘zomerlichaam’ je zomers? Hier leest u hoe u terug kunt vechten

Laat deze zomer de beperkende diëten en zware trainingen achterwege! Deze inspirerende post onderzoekt het loskomen van de ‘zomerlichaam’-mentaliteit en het cultiveren van radicale eigenliefde. Leer hoe u met vreugde kunt bewegen, uw lichaam intuïtief kunt voeden, de sterke punten ervan kunt vieren en prioriteit kunt geven aan zelfzorg. Ontdek bovendien hulpmiddelen waarmee u de dieetcultuur kunt afwijzen en het hele jaar door lichaamspositiviteit kunt omarmen.
Is the

Door Hilary Metcalfe

Zolang ik me kan herinneren, droomden mijn vrienden ervan dokters, actrices, moeders en wetenschappers te worden. Mij? Ik droomde ervan mager te zijn.

Hoewel ik onvermoeibaar heb gewerkt om deze mystieke, onbereikbare versie van mezelf los te laten, sluipt er elk jaar, naarmate de dagen langer worden en de lucht warmer wordt, een bekende angst naar binnen. Het is de angst voor het ‘zomerlichaam’. Het klinkt goedaardig, een gezond streven, maar de druk om in een mal te passen die zich richt op uiterlijk boven balans en onze innerlijke toestand, wordt voor mij, en voor veel andere vrouwen, ongezond en, eerlijk gezegd, ongelooflijk beperkend.

Ik rouw om de zomers waarin ik geobsedeerd was door trainingsuitdagingen, dieetplannen onder de loep nam en het gevoel had dat de maat van mijn korte broek mijn waarde meette. Ik verlang naar familiefoto's waarin ik me verstopte, of nam in plaats van dat ik er was, momenten waarop ik me verstopte, uit angst dat mijn gezicht er te rond uitzag of dat mijn armen te slap waren. Ik herinner me pijnlijke autoritten op mijn tenen om mijn dijen "af te slanken" en zonsondergangruns, toen mijn wiebelen minder zichtbaar was, om dat (dubbele schep) ijshoorntje te verbranden dat ik met mijn neven en nichten deelde terwijl mijn familie van het zwembad genoot.

De ongemakkelijke waarheid is dat mijn drang nooit werd gevoed door discipline of een gezond verlangen naar innerlijke rust, zelfliefde en acceptatie (waarvan ik nu weet dat dit leidt tot een gezonder uiterlijk!) maar door schaamte en het niet goed genoeg voelen. Deze momenten zorgen ervoor dat ik me nu woedend voel! Waarom moet ik er ‘hot’ uitzien? Waarom brengt het seizoen deze impliciete verwachting met zich mee om te voldoen aan een enge standaard van schoonheid? Het voelt als een wrede grap, een constante herinnering dat mijn lichaam niet alleen van mij is, maar iets dat beoordeeld en gecontroleerd moet worden. Het is niet aardig en het is niet liefdevol.

Dit jaar draait het script om. Geen zomers (of herfst, lente of winter) meer die worden opgeofferd aan het altaar van een vluchtig ideaal waarvan ik nu besef dat het nooit het mijne was.

Ik herwin mijn tijd, mijn vreugde, mijn bestaansrecht. En ik hoop met heel mijn hart dat je met mij meedoet.

Loskomen van de zomerse lichaamscultus: mijn persoonlijke actieplan

Bewegen met vreugde: ik ben klaar met de schuldgevoelens op de loopband. Ik vind activiteiten waardoor ik me sterk en gelukkig voel – dansen, zwemmen met vrienden of een natuurwandeling maken. Door opnieuw verbinding te maken met de speelse energie van mijn kindertijd, herontdek ik de vreugde van beweging zonder een straffend doel

Voedend, niet berovend: rage diëten en onrealistische caloriebeperkingen zijn uit. Ik concentreer me op intuïtief eten, luisterend naar de honger- en volheidssignalen van mijn lichaam. Het verkennen van boerenmarkten voor seizoensfruit en groenten, of misschien een maaltijdplanningsservice proberen die zich richt op evenwichtige, heerlijke maaltijden, staat zeker op mijn zomeragenda.

Mijn lichaam vieren: Hoewel sommige zelfbevestigingspraktijken misschien cliché aanvoelen, erken ik dat jaren van negativiteit mijn zelfbeeld hebben gevormd. Het actief integreren van dankbaarheid en positiviteit kan een groot verschil maken. Elke dag neem ik een moment om te genieten van de ongelooflijke dingen die mijn lichaam mij laat doen. Misschien schrijf ik wel een lijstje op van wat ik er leuk aan vind. Naakt in de spiegel staren en die lijst hardop reciteren is een confronterende praktijk van eigenliefde die ik ook uitprobeer. Nader vast te stellen.

Zelfzorg omarmen: Voldoende slaap krijgen is essentieel, dus streven naar 7-8 uur per nacht voor optimale energie is een must. Ik vind ook gezonde manieren om met stress om te gaan, of het nu gaat om yoga, meditatie of tijd doorbrengen in de natuur. Mezelf omringen met mensen die mij opbeuren en ondersteunen is van cruciaal belang. Als ik van binnen een goed gevoel over mezelf heb, straalt dat naar buiten en vergroot het mijn zelfvertrouwen.

Niet meer volgen, zich afmelden, de stekker uit het stopcontact halen: het is belangrijk om mijn feeds op sociale media met een kritisch oog te beheren. Het is een no-brainer om accounts te ontvolgen die onrealistische schoonheidsnormen propageren en mij bombarderen met 'zomerlichaam'-retoriek. In plaats daarvan ben ik op zoek naar influencers en makers van inhoud die alle soorten en maten, alle soorten bewegingen vieren, en geen beperkingen propageren ten gunste van het ‘droomlichaam’.

De verandering zijn: ik heb geen controle over de maatschappelijke druk, maar ik kan wel bepalen hoe ik erop reageer. Het is belangrijk om je uit te spreken over de onrealistische verwachtingen rondom zomerlichamen en hierover met vrienden en familie te praten. Ik daag de dieetcultuur uit door te weigeren deel te nemen aan gesprekken over gewichtsverlies of kritiek te leveren op mijn eigen lichaam en door dit artikel te schrijven! (Bedankt voor het lezen ;)

Deze reis van zelfliefde en lichaamsacceptatie is een werk in uitvoering, maar ik ga het niet alleen. Om mezelf geïnspireerd en gemotiveerd te houden, heb ik een aantal geweldige bronnen gevonden die voor mij een gamechanger zijn geweest. Bekijk ze eens – misschien zijn ze ook precies wat jij nodig hebt!

IG-PROFIELEN:

  • Jameela Jamil ( @jameelajamilofficial ): Jameela is een actrice en activiste die de 'I Weigh'-beweging heeft opgericht, die eigenwaarde bevordert die verder gaat dan fysieke verschijning.
  • Kelsey Miller ( @mskelseymiller ): Kelsey is een schrijfster en voorstander van body positivity die haar ervaringen en inzichten deelt over het afwijzen van de dieetcultuur en het omarmen van intuïtief eten.

BOEKEN:

Dit gaat niet alleen over de zomer. Het is een levenslange toewijding aan zelfacceptatie en radicale eigenliefde. Het gaat over het vieren van de kracht, veerkracht en schoonheid van je lichaam, in elk seizoen. We worden gebombardeerd met beelden en berichten die ons vertellen dat we moeten veranderen. Dat ons ‘beste zelf’ dunner, strakker, rijker en populairder is. Maar de waarheid is dat we liefde en geluk al waard zijn en verdienen, precies zoals we zijn.

-

OVER HILARY
Hilary is de mede-oprichter van de SABI, een holistische voedingsdeskundige, chef-kok voor natuurlijke, hele voedingsmiddelen, productontwikkelaar en pleitbezorger voor vrouwen die hun lichaam, cyclus en zichzelf beter leren kennen. Geboren in Los Angeles, Californië en opgegroeid in Baja California, Mexico, woont ze nu in Amsterdam, Nederland met haar partner Kees, een reddingshond met krullende staart, Flint en haar regenboogbaby, Paloma.

-

HORMONAAL & TROTS
Gecreëerd als een merk om vrouwen te helpen omgaan met de moeilijkste momenten tijdens de zwangerschap, de bevalling, de postpartum – en vrijwel elke fase van het leven –– De SABI heeft tot doel het verhaal rond onze hormonen te veranderen van een verhaal van taboe, schaamte en eenzaamheid naar bewustzijn en trots. Als meer dan een wellnessmerk biedt The SABI een zorgvuldig samengestelde productlijn om u door uw hormonale reis te loodsen, inclusief rituelen, ondersteunende hulpmiddelen en eeuwenoude kruidenremedies die keer op keer door vrouwen zijn getest en nu worden ondersteund door geneesmiddel. De SABI is een mix van wetenschap en natuur, bedacht door vrouwen die de vreugden en diepe worstelingen hebben ervaren van het ter wereld brengen van een kind, de pijn van een zware, moeilijke periode, een miskraam en moeilijkheden bij het zwanger worden.
Wij bieden u een uitnodiging om uw lichaam en zijn cycli beter te leren kennen –– een uitnodiging om echt te begrijpen wat er binnenin gebeurt. Leer uw hormonale cyclus in uw voordeel te gebruiken, ongeacht uw levensfase, en weet dat u uw hormoonspiegels kunt ondersteunen en in evenwicht kunt brengen. Zoek naar de juiste informatiebronnen. Weet dat er hulp is, en weet dat je gesteund wordt.
VRIJWARING
De SABI-blog en -artikelen zijn niet bedoeld om te instrueren of te adviseren over medische of gezondheidsproblemen, maar om te informeren. De hier gepresenteerde informatie en meningen zijn geen vervanging voor professioneel medisch advies of overleg met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg voor uw unieke situatie.
Vorig artikel Volgend artikel

0 comments

GESCHREVEN DOOR ONZE STICHTERS

Bekijk ook andere blogposts